“Ние правим стените на света!”

Днес ще ви срещнем с колега, който се присъединява към екипа ни преди 10+ години и вече е обиколил половината (ако не и повече?) свят с важната задача – каквото е обещано и начертано, да се случи по план и с нужното внимание към детайла. Запознайте се с Пламен Костадинов, ръководител монтажни групи в Walltopia.

 

 

– Пламене, здравей и честит уолтопски юбилей! Спомняш ли си как започна твоя път в Walltopia? 

Трябва да съм бил 23-24 годишен… Имаше състезание по катерене във Велико Търново и Walltopia беше дарила стена за катерене за скорост, ако помня добре. Тогава тренирах катерене и треньорът на клуба ми ме покани да помогна в монтажа на стената. Хареса ми и му подхвърлих, че ако се отвори друга подобна възможност в бъдеще, да ме има предвид. Сигурно минаха 1-2 години от тогава и един ме потърсиха за монтажа на първата зала за катерене на Walltopia- Боулдърленд. И от там стартирах – уж за няколко дена, а станаха 10 години 🙂

– Какво ти харесва най-много в работата ти като ръководител на монтажни групи?

Най-много ми харесва това, че винаги сме на ново място. Проблемите, които срещаме може да са сходни, като във всяка работа, но това, че всеки път са на различно място, внася разнообразие и прави така, че никога не ти е скучно. А и има много пространство за импровизация и взимане на решения на място, което на мен много ми допада. Държи те буден!

– Разкажи за някой проект, с който се гордееш особено много?

Миналата година правихме разширение на една зала за катерене в Швейцария и клиентът беше много щастлив с резултата. В началото сякаш усетихме леко недоверие към групата, нещо, което май си е типично за швейцарците, обаче в края се оказа, че нашия часовеник се движи по-напред от техния 🙂 И бяха много впечатлени от бързината и прецизността на работата ни.

– Колко голям беше проекта?

Боулдър, около 1500-600 кв.м. Но беше много сложен – със стълбища, шкафчета, матове, много детайли, които не са стандартни. Труден проект, но го изпълнихме перфектно!

 

– Сред толкова много пътувания и монтажи, кое е мястото, което те е впечатлило най-много?

О, това е труден въпрос… Може би Нова Каледония. Така се случи, че празнувах рождения си ден по пътя натам – по самолети и летища. Но пък пристигнахме на едно вълшебно място! Колкото и тежък да беше работния ден, като свърши, намирахме време за плаж или плаване с лодки, и цялата умора изчезваше.

Като си говорим за времето извън работа, остава ли ти време да катериш?

Остава, ама май повече се катеря по вишките и конструкциите на стените вече. Аз никога не съм катерил професионално, не съм се състезавал, катерих като хоби и досега когато все пак намеря време да катеря, изпитвам удоволствие от спорта. Това е спорта, който ми е на сърце, който обичам най-много. А е и връзката ми с работата. 

– Ти имаш син на година. Като порасне още малко, как би му обяснил какво работиш?

Бих му казал, че правим стените на света. И че е възможно да тръгнеш от една много малка страна, като нашата, и да направиш нещо много голямо, нещо в световен мащаб. И смятам, че това е повод за гордост.

– От последното пътуване донесе ли подарък за детето?

Нямa как да пропусна 🙂  Винаги му нося по нещо от местата, на които ходя. Бих се радвал ако някой ден може да обиколи поне част от тях и да посети някоя от залите, които сме построили, защото много от проектите ни са наистина впечатляващи. И за мен, когато се е случвало да се върна в зала, която вече функционира, чувството винаги е много приятно. Клиентите ни посрещат топло и удовлетворението от добре свършената работа е още по-голямо като видиш залата пълна.

 

***

Walltopia има екип от 100+ монтажници, които преминават редица обучения, свързани с височинна работа, предмонтаж, специфични обучения за всеки продукт от портфолиото на компанията. Проектите са по целия свят – Западна Европа, САЩ, Австралия, ОАЕ, а продължителността – от 1-2 седмици до 3 месеца за най-големите и сложни сред тях. Ако и ти като Пламен имаш желание да работиш и пътуваш с нас, пиши ни на careers@walltopia.com Дори да нямаме отворена позиция към момента, ако отговаряш на изискванията ни, ще се свържем с теб в бъдеще.

          

To top